Naučte se všechna tajemství pečení s kváskem, zdokonalte se ve výrobě domácího chleba a připravujte si svůj vlastní chleba, co vydrží týden čerstvý.
Varuji vás, zpátky ke kupovanému se nejspíš nevrátíte 🙂
Chleba co vydrží: tradiční kvasový chleba s trvanlivostí minimálně týden.
Pokud si chcete sami péct ten nejlepší domácí kváskový chléb, ráda vás to naučím. Kurs předává znalosti a praktické tipy pro ty, kteří si chtějí doma pochutnávat na kváskovém chlebu bez chemie.
Mám v této oblasti více než desetileté zkušenosti, takže vám poskytnu všechny potřebné recepty a triky. Můžeme začít od úplně základních informací o tom, jak krmit kvásek a udržovat ho v dobré kondici (kvásek ode mě zdarma dostanete), nebo jak správně zpracovat těsto, aby byl chleba vláčný a nadýchaný. Na kurzu uslyšíte nejen teorii, ale hlavně si pod mým dohledem upečete svůj vlastní chleba. Ten si také odnesete domů.
Co je součástí kurzu
Kurz trvá cca 5,5 hodin a během něj:
- se naučíte starat o kvásek na chleba
- zjistíte, kdy a proč péct s kváskem a kdy s droždím
- dozvíte se, co všechno je k pečení chleba potřeba mít
- odnesete si ověřené recepty
- vyzkoušíte si přípravu a tvarování chlebového těsta do ošatky i do formy
- upečete pšenično-žitný a čistě žitný kváskový chleba
- ochutnáte úplně čerstvý domácí chleba s máslem
- odnesete si vlastní upečený chleba a kvásek na domácí pečení
- budeme mít k dispozici teplé i studené nápoje a společně si na oběd upečeme kváskovou pizzu
- s sebou si nemusíte nic nosit, vše bude k dispozici na místě.
Žádné chemické přísady a urychlováky. Ta trocha úsilí v kuchyni se vám vrátí v podobě čerstvého křupavého bochníku, jaký v obchodě nekoupíte. S tradičním kvasovým chlebem mám bohaté zkušenosti a ukážu vám jeho přípravu od A do Z. Vím, že domácí kváskové pečení vyžaduje čas a úsilí, ale taky znám triky, jak kváskování zjednodušit, skloubit s běžným životem, pracovním vytížením tak, aby vám chleba přinášel radost a ne starost.
Těším se na společné pečení a na to, že i vy budete moci potěšit sebe a svou rodinu opravdovým poctivým domácím chlebem, tím nejzákladnějším a zároveň ikonickým pokrmem, který v jídelníčku máme.
Pokud budete spokojení, udělá mi radost, když mé kurzy doporučíte dál.
Termíny kurzů v Liberci
- 18. 5. 2024 (počet míst naplněn)
- 8. 6. 2024 (počet míst naplněn)
- další kurzy budou vypsány od 9/2024
Odesláním formuláře je přihláška platná. Cca měsíc před kurzem účastníci dostávají detailní info emailem.
Nenašli jste volný termín?
Přihlaste se jako NÁHRADNÍK zde. V případě uvolněného místa budete kontaktováni.