Kurzy pečení chleba

Naučte se všechna tajemství pečení s kváskem, zdokonalte se ve výrobě domácího chleba a připravujte si svůj vlastní chleba, co vydrží týden čerstvý. 

Varuji vás, zpátky ke kupovanému se nejspíš nevrátíte 🙂

Chleba co vydrží: tradiční kvasový chleba s trvanlivostí minimálně týden.

Pokud si chcete sami péct ten nejlepší domácí kváskový chléb, ráda vás to naučím. Kurs předává znalosti a praktické tipy pro ty, kteří si chtějí doma pochutnávat na kváskovém chlebu bez chemie.

Mám v této oblasti více než desetileté zkušenosti, takže vám poskytnu všechny potřebné recepty a triky. Můžeme začít od úplně základních informací o tom, jak krmit kvásek a udržovat ho v dobré kondici (kvásek ode mě zdarma dostanete), nebo jak správně zpracovat těsto, aby byl chleba vláčný a nadýchaný. Na kurzu uslyšíte nejen teorii, ale hlavně si pod mým dohledem upečete svůj vlastní chleba. Ten si také odnesete domů.

Co je součástí kurzu

Kurz trvá cca 5,5 hodin a během něj:

  • se naučíte starat o kvásek na chleba
  • zjistíte, kdy a proč péct s kváskem a kdy s droždím
  • dozvíte se, co všechno je k pečení chleba potřeba mít
  • odnesete si ověřené recepty
  • vyzkoušíte si přípravu a tvarování chlebového těsta do ošatky i do formy
  • upečete pšenično-žitný a čistě žitný kváskový chleba
  • ochutnáte úplně čerstvý domácí chleba s máslem
  • odnesete si vlastní upečený chleba a kvásek na domácí pečení
  • budeme mít k dispozici teplé i studené nápoje a společně si na oběd upečeme kváskovou pizzu
  • s sebou si nemusíte nic nosit, vše bude k dispozici na místě.

Žádné chemické přísady a urychlováky. Ta trocha úsilí v kuchyni se vám vrátí v podobě čerstvého křupavého bochníku, jaký v obchodě nekoupíte. S tradičním kvasovým chlebem mám bohaté zkušenosti a ukážu vám jeho přípravu od A do Z. Vím, že domácí kváskové pečení vyžaduje čas a úsilí, ale taky znám triky, jak kváskování zjednodušit, skloubit s běžným životem, pracovním vytížením tak, aby vám chleba přinášel radost a ne starost.

Těším se na společné pečení a na to, že i vy budete moci potěšit sebe a svou rodinu opravdovým poctivým domácím chlebem, tím nejzákladnějším a zároveň ikonickým pokrmem, který v jídelníčku máme. 

Pokud budete spokojení, udělá mi radost, když mé kurzy doporučíte dál. 

Termíny kurzů v Liberci

  • 18. 5. 2024 (počet míst naplněn)
  • 8. 6. 2024 (počet míst naplněn)
  • další kurzy budou vypsány od 9/2024

Odesláním formuláře je přihláška platná. Cca měsíc před kurzem účastníci dostávají detailní info emailem.

Nenašli jste volný termín?

Přihlaste se jako NÁHRADNÍK zde. V případě uvolněného místa budete kontaktováni.